ТОП 10 НЕЩА, които НЕ НИ УЧАТ в училище

27.02.2021 г.
291 135 Показвания

Вижте какво ми липсваше когато аз бях ученик и защо вярвам, че някои неща трябва да се променят в образователната система на България. Днес ще изложа моите ТОП 10 неща, които не ни учат в училище! Приятно гледане.
📖 ➡️ Абонамент за Е-Просвета с 30% отстъпка тук: bit.ly/3irJaGk
Разгледайте сайта на Е-Просвета и може да се възползвате от отстъпката за абонамент, която тече в момента. Там ще откриете електронни учебници по всички предмети - от детската градина до 12. клас, множество видео уроци заснети с учител и над 35 000 интерактивни тестове, упражнения, задачи, и много други. Направете една регистрация, тествайте го и ще видите предимството на тази платформа.
🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clash4" и 3% от техника с "Clash4PC" - ozn.bg/2mn0oIf​​​​​
📘 Поръчай НОВАТА ми книга "Топ мистериите на ВСЕЛЕНАТА" с отстъпка тук: bit.ly/3lqComy​​​​​
📙 Поръчай "Топ мистериите на СВЕТА" тук: bit.ly/2O6xJXR​​​​​​
📗 Поръчай "Топ мистериите на България" тук: ozn.bg/2OMkauI​​​
Този епизод е провокиран от моето следване в Холандия или както е по-модерно вече да се казва Нидерландия. Когато пристигнах там се озовах на едно място с хора, които току-що са завършили гимназия като мен, но са много по-напреднали във всички свери. Изведнъж в университета, аз трябваше да наваксвам просто, за да достигна нивото, на което бяха те. Учех, четох и приемах допълнителни предмети, за да мога да напредна и стигна тяхното ниво.
Тогава обаче това не ми направи особено впечатление. Седнах и започнах да уча и да се развивам. Днес обаче, години по-късно, започвам да осъзнавам, че проблемът не е изцяло в мен. Ако погледна назад, българското образование вече не е на нивото от преди десетилетия и много европейски държави започнаха да минават пред нас. Ние или тъпчем на едно място, или дори леко дърпаме назад в този непрестанно развиващ се свят.
Социални мрежи:
✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
Именно това е причината, днес да изложа във формата на топ 10 класация, моите виждания за нещата, които трябва да се учат в училище. Като започнем от най-простите неща като как да си намерим работа и стигнем до устройството на държавата и как тя работи. Технологиите в нашият свят се развиват с голяма скорост и ако училището не е в крак с тях се опасявам, че сегашните и бъдещи ученици ще продължат да изостават спрямо своите връсници в другите европейски държави.
Институции като например банките, които са в живота са всеки един човек трябва да бъдат по-обстойно засегнати и то не от страна на как те работят, а по-скоро как да работим заедно. Например какви са правата ни когато теглим кредит и не можем да погасяваме вноските, какво значи главница и променя ли се тя и още куп други неща.
Една от причините за трудностите ми в Холандия, колкото и тривиална да звучи, беше неспособността ми да готва добре. В началото докато се науча да готвя проста храна като спагети го карах на филии и конфитюр. Моите колеги в университета си готвеха някакви супер яки храни, а ние българите бяхме силно затруднени.
Друг важен аспект от образованието според мен трябва да е бизнес и предприемачество. Не знам защо, но мисля, че ще е добре да има часове, макар и редки, които да засягат правенето на бизнес и да насърчават развитието на хората. Как се пише CV, как да се държим по време на интервю и как да провевим евентуални работодатели също е важно.
Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

Коментари
 • Здравейте приятели, в това видео споделям личното си мнение за нещата, които би трябвало да се учат в училище.📍Ще се радвам да споделите видеото и да оставите един палец нагоре в подкрепа. 👍🏻 Днес ще обърна особено внимание на коментарите, защото искам да разбера какво мислите! ❤️

  The ClashersThe Clashersпреди месец
  • Съгласна съм с мнението ти

   The children of MarsThe children of Marsпреди месец
  • Дърворезбар

   Даниил НиколаевДаниил Николаевпреди месец
  • Май отдавна не си бил в училище, Клашърче, но няма нужда да ти личи. :Д Всичко в този клип е долна лъжа и инсинуация, но ти не подвеждаш учениците за пръв път!Поинтересувай се малко от учебните програми след завършването си- ще видиш, застъпват се в учебните програми всички тези теми, в часовете по етика и право, предприемачество, гражданско образование и , не на последно място, часа на класа.Това са теми, които се разглеждат в гимназиален етап- работи с факти, не с предположения и удобни полулъжи!Заблуждаваш аудиторията си, а нямаш това право- нито моралното, нито професионалното. Защо веднъж не си искрен с децата и не покажеш елементарната схема, по която ТИ, като виден предприемач, заблуждаваш с информацията, но печелиш от това?Дай да видим мъдростта от извора, така наедро и баба знае, пък управлението на фирми и предприятия, остави на учителите и бизнеЗ мениджърите, които вече практикуват и в училищата- образование и бизнес вървят заедно от 10 години насам, особено в професионалните гимназии. ;)

   Радина ЛишеваРадина Лишевапреди месец
  • Слави, има един предмет ,,Технологии и предприемачество". От 8ми клас нагоре се изучава. Той ни учи на всякакви такива неща за пари,банки и т.н.

   Star girlStar girlпреди месец
  • Наистина те само ни мъчат на мъчилището не казват съвети

   YANI NIKOLOVYANI NIKOLOVпреди месец
 • Много смислен епизод , жалко , че го нямаше преди 15 години :))) Дано по-младите разберат съдържанието.

  Shocky De LockyShocky De Lockyпреди 4 часа
 • Всъщност, като учител, който преподава Гражданско образование, смея да твърдя, че в училище се учи как функционира държавата. Учи се какво е НАП, НОИ и "другите абревиатури, от които ни е страх". Друг е въпросът, че има ученици, които се интересуват от тези неща, но повечето нехаят. Критичното мислене също е част от училището - философският цикъл се грижи за това. Не искам да казвам какво получавам, когато задам казус или тема за есе - копи и пейст от някой сайт. Дори веднъж получих скрийншот. Винаги, винаги, винаги казвам, че часовете ми са, може би единствените, в които учениците могат да изразят мнението си свободно, но АРГУМЕНТИРАНО. Е, забиваме на аргументите... Дала съм възможност на учениците да дават идеи, теми и неща, които ги вълнуват, вместо да "вървим" по учебниците. Е, и там забиваме.

  Даниела ПетроваДаниела Петровапреди ден
 • Никога не съм пръсвал спестявания за излишни вещи, не пуша цигари, никога не съм бил в дефицит и винаги са ми оставали пари.

  Denislav DochevDenislav Dochevпреди 2 дни
 • Здравей Слави! Плюем системата,но трябва да сме благодарни ,че са ни блъскали в главите да учим таблицата наизуст,да събираме и изваждане наизуст и т.н. Живея в Испания и ми направи впечатление,че не могат да смятат,ползват пръстите ,като първокласници.Направо се изумих. Купувам нещо за 18евро,после вземам нещо за 1 ев.и накрая още нещо за 3,и тя жена над 50-те год.се обърка тотално и започна да събира с пръстите.Започнах да се смея,а тя изгонена,че и казах колко й дължа преди да е сметнала. Много са зле горките. Така че по точки водим.

  tatyana sarovatatyana sarovaпреди 5 дни
 • Много ми харесва класацията.Слави следя всяко твое видео с голям интерес!

  Borislav PetrovBorislav Petrovпреди 8 дни
 • tazi klasaziya besteht mng yako blagodaryati slavi

  Яшар ТефикЯшар Тефикпреди 18 дни
 • kolkoto po tup naoda tolkova po lesno se opravlqva za tova e tsks sus obychenieto

  Pro MemelordPro Memelordпреди 23 дни
 • Слави аз щивея в Белгия и съм 5 клас и учим всички за компютри те. Но даси призная не съм много добра в това🤣🤣

  Ivayla PetrovaIvayla Petrovaпреди 23 дни
 • Изключително важна и наболяла тема, която никой не коментира публично! Жалкото е, че децата са принудени да зубрят неща, които изобщо не възприемат, а ние след време като сме завършили училище, осъзнаваме колко сме невежи по жизненоважни теми! Евала за класацията, Слави! Дано това се види и чуе от много повече хора и можем само да се надяваме нещата някой ден да се променят..

  Ven BalkandzhievaVen Balkandzhievaпреди 25 дни
 • Изключително интересна и много точна класици. ❤️💜💙 Може би след критичното мислене бих добавила и един хаштак който би бил защо дори и в наши дни се налагат само едни същи теории в учебниците, които за времето когато са били създадени са били гениални, но в наши дни вече с множество изследвания тези неща биват оспорвани. Защо налагат мнения вместо да излагат всички факти и децата не избират сами в какво да вярват.

  Ralitsa IvanovaRalitsa Ivanovaпреди 25 дни
 • kak se pravqt spageti

  Dimitar TodorovDimitar Todorovпреди 26 дни
 • ebaam sa e

  Dimitar TodorovDimitar Todorovпреди 26 дни
 • Слави реагира ли на новия сезон на fortnite

  faze pleyz gamezfaze pleyz gamezпреди 26 дни
 • Новото ми любимо видео! Все едно слушам себе си, а уча и в икономическа гимназия...И с това онлайн обучение още по-малко можеш да задаваш въпроси и да очакваш отговори... системата става все по зле (аз съм първия випуск по новата програма и единственото променено към по -добро е... Ами няма такова. Учиш сто неща наведнъж, нямаш време за асимилиране и осмисляне, и накрая учениците нищо не правили. Ами то да си роден научен хубаво , ама никой не е... ако учителите мислят като теб и създават по-приятна и интересна атмосфера ще е супер👼🏻 и да не се налага 100 пъти да ги питаш едно и също за да благоволят да отговарят

  Aleksandra KolevaAleksandra Kolevaпреди 26 дни
 • Още едно голямо браво и от мен ! Страхотни идеи за промяна в обучението и нагласите за обща култура. Имаш един глас за министър на просветата от мен. :)

  Radoslava StoqnovaRadoslava Stoqnovaпреди 27 дни
 • Защо не си направиш канал за обучение,в който да преподаваш на по-малки деца да им помогнеш за напред?

  Petarcho ArsenovPetarcho Arsenovпреди 29 дни
 • Напълно съм съгласен. Но вместо изброеното искат да вкарат религия в училище (facepalm).

  wiz4ewiz4eпреди 29 дни
 • Аз имам и бизнес и маркетинг и въведение в предприемачество (такава паралелка съм)

  Galina YovevaGalina Yovevaпреди 29 дни
 • Напълно съм съгласна с теб.

  Ani PashovaAni Pashovaпреди месец
 • Аз имам предприемачество в училище и ми е задължителен предмет.

  K THXK THXпреди месец
 • Във ютуб канала на уча се има видеа които обясняват всичко свързано със пари банки финанси и какво ли още не помага но не е достатъчно Надяваме се някой ден ако не ние то поне децата ни да учат това в училище

  nedret redjepovanedret redjepovaпреди месец
 • Проблемът е ,че всички тези неща ,които изброи се крият в книгите и в хората около нас...просто още не сме осъзнати до толкова ,че да ги потърсим . Това обобщава,че училището не ни учи на едно -любопитство към света ,изкуството,литература ,науки и към живота като цяло

  Катерина ЯнакиеваКатерина Янакиевапреди месец
 • Чудесно видео! Напълно съм съгласна, че трябва да се учат такива неща в училище, а не просто да бъде бегло засегната тема в Час на клас, ако изобщо има такова нещо още. Да, отрано съм решила, че искам да съм преподавател по литература, но не така беше с всички от класа ми. Трябва да има часове, в които да се помогне на учениците да решат какво искат да учат и изобщо да работят и най-вече - как да го постигнат. С цялото ми уважение към преподавателите по различни предмети, но наистина някои неща са излишни и системата ни произвежда хора, които на 18 години не знаят как да се оправят в живота, което е много тъжно...

  Мария - Магдалена ДончеваМария - Магдалена Дончевапреди месец
 • ⚠️Никога няма да научат децата на тези неща, защото доста хора нямат изгода от това всеки да е образован и да си знае правата. Глупавите хора най-лесно се контролират. ⚠️

  Виола ТашеваВиола Ташевапреди месец
 • За здравословното хранене и спецификите при органичните вещества в храната ги учихме, но аз съм с профил биология и химия...

  mladen harkovmladen harkovпреди месец
 • може ли да си ми учител по всичко😂😂😂😂🙏🏻

  Деница ИвановаДеница Ивановапреди месец
 • Всичко от това се изучава на определено ниво и не е редно да затормозяваш мозъка на малките с нещо което няма да разберат правилно.

  Dream GirlDream Girlпреди месец
 • Тази класация беше супер наистина е най-якото видео което съм гледало. Благодарим за тази хубава класация!

  sel el şen tvsel el şen tvпреди месец
 • едно страхотно и истинско видео, браво Слави!

  Tonika KoirushkaTonika Koirushkaпреди месец
 • Учила съм предприемачество в 8 клас и в дипломата ми писаха 5-ца по този предмет 😅

  Vercheto MGVercheto MGпреди месец
 • Това как работи държавата е момента го уча по предмет гражданско образование

  Vercheto MGVercheto MGпреди месец
 • По моя учебен предмет ЗБУТ съм учила точно как да си намеря работа и работа с документите за попълване и как да си направя СВ. Заместник директорката ни учеше на това. ❤️❤️❤️

  Vercheto MGVercheto MGпреди месец
 • В 5 клас преподават информационни технологии, технологии и предпиемачество. В технологии и предприемачество учим за готвенето и здравословния живот. В информационни технологии учим за компютрите!

  RadiRadiпреди месец
 • Ako edin e dostoen za prezident tova sı ti mladejo! Kazvam go nay iskreno ot sırtse! Nepremenno trabva da kandidatsvaş po vreme na izborite! Absulutno ne se podigravam! Izvinavam se za loshoto izrazeniye no ne sım mnogo dobre sız bilgarskiya! Çao

  SIDIKA SevinçSIDIKA Sevinçпреди месец
 • Министрите на образованието трябва да видят този клип.Много интересна класация.🔝

  ЧефиЧефипреди месец
 • Pov: *Дислайковете са от правителството*

  JennieEditsMJennieEditsMпреди месец
 • За критичното мислене: Питал съм много въпроси и съм расъждавал на глас пред г/жа или пред г/н но уви отговорът беше винаги ,, много въпроси питаш”...

  Seyhan NecmettinSeyhan Necmettinпреди месец
 • Слави има си причина повечето от нещата в класацията да не се учат в училище. И между другото някой неща се учат в училище като как се работи с компютър и какви са основните му части, как да готвим също, по трудово обучение има базов курс по готварство, то не е много изчерпателно, но поне те учат как да си напривш омлет без да се самозапалиш. За човешките взаимоотношения е малко по сложно в 9ти, 10ти и 11 клас се учат етика и право, психология и логика и философия, в тях е частично засегнато Критичното мислене, Взаимоотношенията между хората, как се преговаря и някой други техники полезни в живота. В последните промени по образувателната програма по биология се изучават вредите от храната, алкохола, тютюна и наркотиците. Що се отнася до нещата които не са включени за повечето си има обяснима причина. Например "Как да създадеш бизнес" не е нещо просто и поради това се изучава на университетско ниво, не всеки в училище иска да става бизнесмен или да се занимава със собствен бизнес. Аз съм учил в общо образователна паралелка и в моя клас имаше певци, танцьори, музиканти, спортисти на тях такъв предмет щеше да им бъде безполезен и до колкото ги познавам противен за учене. Затова когато завършихме аз отидох в икономичекси Университет, а те в ПФК Берое и НАТФИС. Относно "Как се работи с НАП, НОЙ и т.н." това няма как да го учат в училище поради това че на каквото и да ги научат докато завършат то ще бъде остаряло като информация, наредбите с които работят тези държавни институции се променят всяка година, и всяко следващо правителство измисля нов начин на работа, ти спомена данъците и осигуровките, те не бяха променяни дълго време и от тази гледна точка може би не е лошо да се учи за тях в училище дори и в общо образователни паралелки, но и тази материя е променлива. Нещата които съм учил по тази материя в университета преди 11 години вече не са същите, представи си как ще е ако си го учил в училище преди 15 години, информацията ще е тотално остаряла. Ако се замислиш когато ние с теб сме били в училище ни учиха че в Слънчевата Система има 9 планети, сега в учебниците пише 8, другото било транснептунови обекти. Явно "Звездата на Смърта" е гръмнала една планета и останали 8. Остана да засегна грижата за здравето. Тук е малко по сложно първо защото това стана модерно последните години, второ защото някой хора превъртяха с веганството и поради това много хора осмиват цялостната идея за грижата за здравето. За мен то има 2 страни, спортуване и хранене. От моята гледна точка спортуването го имаш в училище по "Физическо" остава култура на храненето, само че ако попитах някой по заинтересован той ще ти посочи още много други неща които трябва да присъстват в такъв предмет за изучаване. Тук е и тънкия момент че не всеки се интересува от такива неща, като мен например. Но съм склонен да се съглася че това трябва да е засегнато в учебната програма. В училище се дава основата, а с тези знания можеш да се научиш на останалото стига да искаш.

  Георги ГрозевГеорги Грозевпреди месец
 • Дадох 20 лева за едни слушалки и накрая едната слушалка не работи и на същия ден ги счупих.

  Rady D.Rady D.преди месец
 • Аз не възприемам хора, които нямат собствено мнение по определен въпрос

  Nadia SpahievaNadia Spahievaпреди месец
 • Няма да се учудя, ако това е направено умишлено

  Nadia SpahievaNadia Spahievaпреди месец
 • В много области има пропуски както вие сте забелязал

  Nadia SpahievaNadia Spahievaпреди месец
 • Колко генерации са учени да нямат критично мислене, а да смятат че щом нещо им се предоставя по определен начин, значи е абсолютната истина ?!? Защо мислите, че религиите не търпят алтернативни мисления и затова са създали "светата инквизиция" ?!? Разликата между училището и живота е, че в училище ти дават урок и после те изпитват ,а в живота те изпитват и после си взимаш урок, точно затова децата трудно могат да се отделят от родителските напътствия и помощ дори когато пораснат !!! Вече трудно можеш да разграничиш добро от лошо, полезно от вредно, защото всеки е учен да защитава определен стереотип и множенето на парите са в основата на целия живот, но дали времето в търсене на повече пари не ни отнема неща, които парите никога не могат да дадат - като например изпуснатите години на майчина обич в детството, парите никога не могат да предоставят всеобща радост, защото някои все ще искат повече и повече, и с нездрав блясък в очите виждат само задоволство когато наоколо другите страдат от липсата им, като те се открояват на този фон !!! Божи РАБ, корпоративен РОБ, законодателен ТЪРТЕЙ - до ден днешен това са най-мечнатите сред нас завършени макетни форми, изграждащи една личност с благосъстояние и обществено положение, животинско изпъкване, без осъзнаване на ползотворността от създаденото, а водещи се по вятъра на промяната, който носи фалшиви реклами и не оставя нищо след себе си !!! КАКВА ДЕГРАДАЦИЯ !!!

  EguHCTBEHuqTEguHCTBEHuqTпреди месец
 • Половината от тези неща се изучават в икономическите гимназии

  Kristiyan KiryakovKristiyan Kiryakovпреди месец
 • Всичко това се учи в училище, но за съжаление за разлика от теб учениците все още изобщо не смятат тези неща за важни. Казвам го от личен професионален опит. Надявам се такива мнения като твоето да предизвикат интереса по тези теми.

  Gergana AtanasovaGergana Atanasovaпреди месец
  • Не във всяко училище се учат и не във всяко училище учителите могат да преподават колкото и добри да се водят или дори ако го и практикуват. Ако на учениците им е интересно ще го запомнят поне част, поне минимума😀

   Aleksandra KolevaAleksandra Kolevaпреди 26 дни
 • ще е хубаво да започнеш нова поредица нещата които трябва да знаем но не учат в училище пример какво е демокрация,как да създадем бизнес и тем подобни

  Виолин ПламеновВиолин Пламеновпреди месец
 • Супер яко и готино клипче!

  Nikola GalevNikola Galevпреди месец
 • Kakva ludost samo 😂😂😂

  Spoko SamoSpoko Samoпреди месец
 • 6:11 si napisal biznez :3

  Spoko SamoSpoko Samoпреди месец
  • groznik

   Nikola GalevNikola Galevпреди месец
 • Знам за НАП защото майка ми ,баба ми и леля ми работят там баба вече не

  Gabriela NestorovaGabriela Nestorovaпреди месец
 • Имам въпрос защо никой не говори за Учи се след като те измислиха този начин на учене и Просвета откраднаха идеята а и в Уча се има за всичики учебници уроци

  Gabriela NestorovaGabriela Nestorovaпреди месец
 • Аз никога не съжалявам за решенията си и последствията от тях, защото щом е станало, каквото е станало значи си има причина. Ако не са родителите ми аз не мога да се справя с тези неща, за които се разказа във видеото. Успех

  Fire HeartFire Heartпреди месец
 • Славчо, много си умен и напълно прав.

  Sashka UrumovaSashka Urumovaпреди месец
 • Напълно си прав Слави. Това е жалката истина.

  Трифон ДимитровТрифон Димитровпреди месец
 • Слави. Това е целта за тези който контролират света. Те нямат сметка да сме умни,, богати,бизнесмени,здрави, да знаем за банките и на моралснот.Целта е да сме роби и да работим за тях до края на живота ни.

  Трифон ДимитровТрифон Димитровпреди месец
 • само да кажа че в моето училище от 11-ти клас започнаха да ни учат как да си намерим работа, как се прави СВ за работа , как да се държим на интервю дори идваха от някакви комисии да ни правят интервюта и обучения :)

  iliq rizoviliq rizovпреди месец
 • 6:11 Слави не искам да бъда груб, но си направил правописна грешка бизнес не се пише с две "З-та" (Бизнез). Както е във видеото ти. Не мисля, че това е голяма грешка от твоя страна, но внимавай. M O N K E

  Nikola ZlatevNikola Zlatevпреди месец
  • Изглежда г-н Панайотов не са го учили на правопис по Български език и литература.

   Божидар СлавовБожидар Славовпреди месец
 • в училище те учат да бъдеш зубар

  Николай БотовНиколай Ботовпреди месец
 • Това с критичното мислене е много вярно. Завършила съм бакалавър в България и магистър в Англия и разликата в двете образования е огромна. В английските университети трябва да мислиш и пишеш критично, да сравняваш теории, да създаваш аргументи. В България е точно обратното - там ми казваха, че това което ми се предава на лекцията, трябва да се напише и на изпита. Без преразказване, без мои думи и аргументи.

  Valeria GValeria Gпреди месец
 • 4:50 ем аз пестя за да отида на почивка във Виена сам

  11e_25_Xристиян Tашев11e_25_Xристиян Tашевпреди месец
 • Здравей Слави адмирации за темата! Правиш видеа с различна тематика всички са изключителни всеки може да научи от тях неща за който дори нее чувал... Хубаво е да се "поразчовърка" темата за училище-Децата са нашето Бъдеще и предполагам на никой не му е все едно какво ни чака! И така по темата: това е идеята - новото поколение да са "овцете" който някой "селски тарикати" искат да управляват! Ето затова тези неща Не Се учат-те са неудобни!В училище вече не учат на нищо( учениците ходят за присътвеност за да са с приятели ...чатят по телефоните преписват на изпити а учителите ходят на работа и същите се правят че не виждат, че учениците преписват за да има преминаване в горен клас...на практика излизат дори неграмотни- буквално! Да не засягаме темата за ....учебниците-какво пише в Новите учебници!Обширна тема и болезнена....образованието.....деградира....и най- лошото,че това е умишлено!

  Afroditi GeorgAfroditi Georgпреди месец
 • Цялата ни образователна система е морално остаряла и неадекватна...

  Чичо КуреЧичо Курепреди месец
 • PS4

  Мартин ДимитровМартин Димитровпреди месец
 • Слави... с цялото ми уважение, но ако хората заради които има BGworld, смартфони и Интернет мислеха по същия начин за синус,косинус и логаритмичните уравнение (като цяло за частта от математиката в училище която трудно се разбира от всеки) нямаше изобщо да ги има тези неща. А те, абсолютно логично, че не се произвеждат тук след като толкова хора мислят така за точните науки...

  manol spasovmanol spasovпреди месец
 • 5:50 всеки човек може да си прочете правата. Има ги в интернет и в книгата на всеобща кауза за правата на човека. А пък това, че никой не е седнал да го направи не мисля че си прав.

  Rostislav R.Rostislav R.преди месец
 • Слави, ти може да си чакал с нетърпение да станеш на 18 и да вземеш книжка, но за такива като мен, един задължителен предмет по шофиране в 12-ти клас щеше да е може би най-полезното, на което не ни учат.

  SchwarzeneggerSchwarzeneggerпреди месец
 • Еее като почнеш да рекламираш те просотии в началото на клипа ....5 мин минават винаги го превъртам

  Neza haztaNeza haztaпреди месец
 • Всичко се учи при нас в Търговска

  Elena TeoharovaElena Teoharovaпреди месец
 • Аз мисля ,че е добра идея в училище да ни подготвят за живота! Като вече 30 годишен човек още има неща ,с които не съм се сблъскала и са ми тъмна Индия.

  darina bozovadarina bozovaпреди месец
 • Напротив, има училища и в България, в които се учиш да готвиш и лично в моето те учат на бизнес работа с компютър, но иначе като цяло да, всичко в вярно

  Sasheto GSasheto Gпреди месец
 • В училище ни карат да зубрим а не да мислим...

  Боян БояновБоян Бояновпреди месец
 • Всички тези неща се учат в днешните български училища. Слави, не си прав. Погледни в учебниците по Технология и предприемачество и Биология днес.

  Шакир ШакировШакир Шакировпреди месец
 • Много интересно

  Elena TodorovaElena Todorovaпреди месец
 • Е министър на образованието си!Аре напред към 1 милион абоната

  FareGem 11FareGem 11преди месец
 • Нашата госпожа по технологии и Предприемачество ни разказва истории за живота

  Моника НедеваМоника Недевапреди месец
 • Абе Слави я стани гинерал 🤣👌. Много си си прав за това образование.

  Моника НедеваМоника Недевапреди месец
 • Иес радвам се че си на моето мнение и аз така мисля а и в математиката не ни трябва друго освен + и - или : и .

  Моника НедеваМоника Недевапреди месец
 • Слави, МОЛЯ ПРОБВАЙ ЗА МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!

  BTP _CLANofficialBTP _CLANofficialпреди месец
 • Мен в училище ме учиха как да пиша CV, мотивационно писмо и как да се държа на интервю

  Елина ХристоваЕлина Христовапреди месец
 • За самоподготовката и храненето е най важна темата..

  Martin StoyanovMartin Stoyanovпреди месец
 • Бизнес се пише със С

  Людмил ЯнковЛюдмил Янковпреди месец
 • Ние и без това не слушаме в час хахах аз по цял час си говоря с приятелката ми (седим на един чин по всичко) или си говорим или се целуваме. Каквото ми е нужно го уча в нета.

  Виктор ИвановВиктор Ивановпреди месец
 • Точки 3,4,5,8 сме ги учили в училище едно време,като само 8-ма точка беше нова сфера.За 3-та точка ни учеха на компютърно програмиране, че тогава нямаше мейли и т.н.

  Петър МатеевПетър Матеевпреди месец
 • Смятам, че трябваше да има една отделна глава в която да беше включил Правата на Човека, Конституции и закони. Страхотно видео.

  Hussein AmouriHussein Amouriпреди месец
 • В спортното има в 12 клас предмет наречен "предприемачество" но за нищо не става

  Бобо СтоиловБобо Стоиловпреди месец
 • Не ни учат на тези неща, защото робите не бива да са образовани. Те трябва да бачкат. Да чистят, да слугуват, да преподават, да работят в заводите, в заведенията и туризма.. да бъдат полицаи, пожарникари, продавачки, лекари дори. Всички сме роби.. ако бяхме всички предприемачи, кой щеше да ни чисти, да ни сервира, да ни продава в магазина, да ни обслужи в банката, да ни лекува, да ни подстриже, кой щеше да воюва, да ни пази?

  Su ZiSu Ziпреди месец
 • Какво правят хората завършили езикова гимназия ли ? Първо в повечето езикови получават в 10 и 12 клас DSD 1и 2 за знания на езика например това е за немският език,след изпити. Повечето кандидатстват чрез тези дипломи в Университети в Чужбина,където се специализират!

  Animation FanAnimation Fanпреди месец
 • Г-н Клашър. Успех с достигането на заветният милион. :) Но мисля, че в голяма част от училищата се учат тези неща, за които говориш.

  Dimitar DimitrovDimitar Dimitrovпреди месец
 • Хахахаха, как сложи БМВ и Мерцедес за фон казвайки, че трябва да сравним 2 неща, за да може накрая да изберем правиллното, и фона се смени с ауди.... НЕЕЕЕ хахахаха

  Georgia AddamsGeorgia Addamsпреди месец
 • Рядко коментирам, но това видео е Топ. Нерядко съм се чудила същите неща, които очевидно ни трябват в живота! Адмирации.

  marinela tenevamarinela tenevaпреди месец
 • Най-просто казано, главницата е получената от кредитора сума. Ако сте изтеглили бърз кредит от 1000 лв., тези 1000 лв. са главницата, върху която ви предстои да плащате лихви.😀

  teodora petkovateodora petkovaпреди месец
 • В училище не се учи....в училище се зубри.

  d0т!d0т!преди месец
 • Слави все едно не знаеш че реално в училище и университета те учат как да работиш за някой а не да работиш за себе си..

  LUCKY EIGHTLUCKY EIGHTпреди месец
 • Ще си позволя да те поправя. В днешните образователни програми 1-4 клас са включени всички тези неща за който твърдиш, че не се учат в училище, а те са подробно засегнати.

  Georgi StoqnovGeorgi Stoqnovпреди месец
  • Абе тихо. Бее

   Haker KariHaker Kariпреди месец
 • Много харесвам това видео! Това което трябва да се направи е да се пусне видеото на хората които вземат решения за Българското образование, за да може най-накрая всичко това да влезе на дневен ред. Ще ми бъде интересно какво биха казали, и дали според тях всичките тези неща са добра идея, или пък не, и защо. Още преди да завърша много се дразнех на това че няма подготовка за нищо свързано с общата ни култура на граждани или дори на хора, които след известно време ще трябва да се сблъскат с реалността, която така или иначе ние сме си създали. Докато гледах видеото успях да се почуствам комфортно представяйки си как примерни часове свързани с някои от темите във видеото биха протекли, ако разполагахме с такава възможност, и на мен идеята ми допада много и това трябва да навлезе в образователната ни система. Не ме интересува дали някой мисли, че преди такива неща не е имало, или че е излишно да се улеснява живота на подрастващите с тези общи приказки, защото преди не е било така, и е по добре всичко да бъде както е било преди...точно обратното, време е за позитивна промяна, с която всеки ще си подсигури някаква обща култура преди да излезе навън, без да се налага едва ли не насила тази обща култура - защото когато тя е ежедневие, тя се превръща в част от нашият живот, и независимо дали си внимавал достатъчно в клас повторението е майка на знанието. По-добра среда за всичко което е споменато във видеото, от училището, където прекарваме почти по цял ден докато завършим няма. Именно в училищата трябва да се започне такава подготовка. Смятам че след достатъчно повторение в училище всеки от нас ще може да усвои нови неща без да се е наложило да ги наизустява, и да излезе с по гордо вдигната глава, защото ще се чувства сигурен в собствените си ръце, вместо те първа след излизането от училище в движение да трябва да заучава всичко. Целта не е да се превърнем в машини знаещи всичко преди да завършим, а да сме по един и друг начин наясно с основните неща с които ще се наложи да боравим за бъдеще, неща с които по-една или друга причина се налага да се сблъскаме като част от едно общество.

  JM TMJM TMпреди месец
 • Аз съм в паралелка *бизнес и администрация* (уча предприемачество)🙌

  xxxtentacion GGxxxtentacion GGпреди месец
 • Бихме желали влог с отговорите на тези въпроси, като например какво е НАП, НОЙ и т.н. и как функционират...

  Gabriela SirakovaGabriela Sirakovaпреди месец
 • В Германия задължително ни учат как да си намерим работа, и как да говорим по време на интурвю.. Даже ни записват за професии.

  Thom RobertsThom Robertsпреди месец
 • Някви глупави анти стрес играчки

  Ekaterina NikolovaEkaterina Nikolovaпреди месец
BGworld